Gedzo

Zbog cega?

Sugestije, predlozi u vezi sa sajtom i forumom.
Takođe ovde možete da prijavite grešku u radu sajta ili foruma.
Možete i da nas pohvalite(kad zaslužimo).

Zbog cega?

Postod krneticv u Pet Jul 30, 2010 2:16 pm

... mi je obrisan post sa pitanjem gde kupiti....??? mislim da forum sluzi da bi dobio neku korisnu informaciju... ako je fora u licnom promovisanju i reklamiranju vlasnika foruma onda razumem
krneticv
Novajlija

Pridružio se: Pet Jul 30, 2010 12:43 pm

Re: Zbog cega?

Postod exile u Pet Jul 30, 2010 2:30 pm

Prethodno si trebao da pročitaš pravila korišćenja foruma...

Redni broj 9
viewtopic.php?f=20&t=32
www.gedzo.com
www.refillbros.com
www.printercentar.com
Korisnikov avatar
exile
ADMINISTRATOR

Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 8:54 pm

Postod Zexfot u Pet Jul 30, 2010 5:29 pm

Moj stav je da je ovaj sajt kreiran sa prvim prijoritetom da se reklamira vlasnik sajta. A na drugom mestu je želja da se zaradi neka lova od reklame. A tek na trećem mestu je sve ostalo što čini sadržaj ovog sajta.

I meni je smetalo u početku kako sve funkcijoniše. Ali sam onda počeo stvari da gledam iz ugla kreatora sajta. Pa se moje mišljenje promenilo. Nešto mi idalje smeta to ću i napisati. A molim administratora da neizbriše ni jednu reč iz ovog posta ili neka izbriše ceo post.

Dakle ovako.
Glavni problem nije u kreatoru sajta ni u pravilima korišćenja. Problem je u našim glavama. Mislim na nas korisnike.

Kreator sajta nije stvorio sajt zato što nas voli već da zaradi pare.
Ama ljudi zašto da ne zaradi.
Pa ovo je super ideja.
Dobra ideja vredi.
Dobra ideja se plaća.
Na dobroj ideji se zarađuje.
I treba da se zarađuje.

Samo u našim glavama balkanskim bi mi sve džabe. E nema brajko. Ako hoćeš nešto kvalitetno onda plati. Tako je svugde u svetu. Ali kod nas još uvek bi sve mi na mufte.

A na ovom sajtu ima dobrih stvari besplatno. Naprimer ima informacija koje pojedini članovi ovde dobiju džabe. A onda naplaćuju onima koji neznaju za ovaj sajt. Naprimer softveri za reset. I njima niko ne prigovara što su zaradili pare. A u ovaj sajt nisu uložili ni VREME ni ZNANJE ni IDEJU a ni LOVU. IDEJA je najveća vrednost. A sa druge strane, kreatoru sajta se indirektno ili direktno, prigovara što hoće da ograniči razmenu komercijalnih informacija.

More da sam ja vlasnik ovog sajta sve bi se plaćalo.
Kakvi programčići za džabaka plati brale.
Ne puno ali plati.
To je moj pogled iz ugla kreatora sajta.

Sve što sam napisao je dobronamerno. Molio bi administratora da bez brisanja pojedinih delova ovoga posta ovo objavi. A ako smatra da treba da odgovori neka odgovori.
Zexfot
Asistent

Pridružio se: Uto Mar 23, 2010 10:06 pm

Postod Wangelis u Pet Jul 30, 2010 8:30 pm

:lol: Tako sam i ja mislio kao pokretac teme a onda sam ukapirao pricu i shvatio zasto terati mak na konac vise se ima koristi od mnogih tema tako da ako je neko (ma ko bio ) napisao neko pravilo = upali svetla , vezi pojas i vozi .....
Wangelis
Volonter

Pridružio se: Pet Maj 28, 2010 6:58 pm

Postod Zexfot u Pet Jul 30, 2010 9:40 pm

Administrator je ipak obrisao pola mog posta.Ovo što čitate je prvi deo. A ono što sam napisao što mi se nesviđa ipak su obrisali. Mislim da to nije uredu. I taj drugi deo je bio maksimalno korektan. I bio je dobronamerna konstruktivna kritika kreatoru sajta. I bilo bi lepo da mogu svi da pročitaju što sam napisao. Da vidimo dali se ostali učesnici foruma slažu sa mojim zapažanjima. Jer je to jedino što bi trebalo da se koriguje. Ostalo je stvarno ok. Morate shvatiti da mi samo želimo da pomognemo svojim idejama da još više poboljšamo vaše poslovanje. Jer i mi od toga imamo koristi.
Zexfot
Asistent

Postod zeewolf u Pet Jul 30, 2010 11:09 pm

Najveći problem je što korisnici ne čitaju pravila korišćenja, a nakon što urade nešto što je u suprotnosti sa pravilnikom pitaju zašto im je izmenjen ili obrisan post/tema. Mislim da je pravilnik jasan i sličan pravilnicima ostalih domaćih foruma, jedino se možda ovde isti striktnije primenjuje. Pravilnik važi za sve, i svako ima pravo ako je sankcionisan, a misli da nije prekršio pravilnik ili da je neko od moderatora ili administratora prekršio pravilnik može da prijavi.

@krneticv
Sajt jeste namenjen za dobijanje informacija, ali kao i većina stvari u životu i ovde postoje neka ograničenja, a jedno od njih je da je zabranjeno ostavljanje komercijalnih kontakt podataka u postovima (uključujući i vlasnika sajta). Možda izgleda neprimereno iz ugla korisnika, ali osim komercijalnih razloga jedan od razloga je što je ranije deo korisnika (prodavaca, preprodavaca) zloupotrebljavao sajt samo za sopstvenu promociju, pa je bio problem selektivno eliminisati takve postove ili ih korigovati da budu u skladu sa pravilima te je doneta odluka da se izmeni pravilnik i primenjuje za sve.
Na kraju krajeva moguće je dobiti preporuku ali putem privatnih poruka (10 postova otključava korišćenje istih).

@Zexfot
Pročitao sa tvoj prethodni post, ali ga nisam ja menjao tako da se ne sećam šta je tačno uklonjeno. No bez obzira na to ako postoji neki predlog za unapređenje sajta/diskusija onda OK, slobodno postavi. Predlog za "unapređenje poslovanja"?! Uff, nisam siguran na šta tačno misliš ali ako je ono što pretpostavljam mislim da će post završiti kao i prethodni.
Nirvana - After 4PM - Unplugged
Korisnikov avatar
zeewolf
ADMINISTRATOR

Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 2:09 pm

Postod buch u Sre Avg 04, 2010 2:38 am

Ajmo ovako: Ja sam vlasnik malo povece firme ciji jedan deo radi stvari koji dodiruju sve ove forume. Uopste ne servisiram vec to rade moji radnici, ali izuzetno volim ove stvari tako da vecinu svog slobodnog vremena provodim proucavajuci ove stvari. Moji su radnici uglavnom RADNICI i rade posao za platu, a svoje slolobodno vreme trose za sve osim oko ovog sto mene interesuje. U mome susedstvu, apsolutno nikog ne interesuju ove stvari, moje prijatelje uglavnom i da interesuje sve je to od biznis aspekta, tako da mi ostaju samo momci iz foruma. Vlasnike sajta uopste i ne poznajem, a nemam nameru da koristim sajt za reklamu jer za to placam komercijalno-marketing oddeo iz moje firme. Puno sam hteo da napravim ovakav sajt u mojoj Makedoniji, na Makedonskom jeziku koji je moj maternji, ali ima tu mnogo problema: pre svega, kaze momak hteli bi ljudi dzabe, e nije tako, nije dzabe, vlasnici placaju domein, prostor gde su okacili sajt, software i jos sto sta, ali placaju, nije dzabe, jer to sto neko dobija dzabe, neko placa, pa uopste nije greh ako pokusa pokriti deo troskova bilo cime. Sto se placanja tice, to mi nije problem, platio bih bez problema za moj sajt na makedonskom, ali ovde ljudi moji treba ljubav prema ovom tipu tehnologije, ljubav koju ja imam, ali koju pojedu moje obaveze pa nista ne ostane. Ne mogu naci nikog kome bi platio da uzgaji ljubav prema ovoj tehnologiji i da godinama svakodnevno radi na ovakvom sajtu...kad sam sve to sakupio i oduzeo, poceo sam svakodnevno otvarati ovaj sajt, i, ajd da budem iskren, nikad nisam procitao pravila, ali ono sto mi razum nalaze mislim da je slicno onima koji su izradili sajt. Niko mi nije nalozio ni Srpski, ali kad ga vec znam, kad vec na gomili foruma drobim Engleski, onda zelim da me oni kojima pisem razumeju kako treba, makar ponekad mozda i odvalim nesto na Makedonskom, nadam se da nikom to ne smeta.
Ukratko, potenciram da na ovom sajtu nista nije dzabe, vec sve to neko placa, i tim momcima zelim od srca da zahvalim sto dopustaju da se na njihovom vlasnistvu ponasam "kao kod kuce".
Korisnikov avatar
buch
MODERATOR

Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 2:15 am

Postod Zexfot u Sre Avg 04, 2010 5:30 pm

Tako je druže.
Ovo si puno kulturnije i stručnije od mene objasnio.
Nadam se da će korisnici sajta shvatiti da sve košta i da mora da se plaća.
Ja sam uvek spreman da platim korisnu informaciju.
A ovde ima i puno korisnih a besplatnih informacija za korisnike sajta.
Jedino što bi vlasnici sajta trebali da ponude reklamu prodavcima repromaterijala.
Fali korisnicima sajta informacija gde kupiti. Rešenje je saradnja distributera sa ovim sajtom.
Još jedan problem je što obični ljudi nemogu da kupuju za keš, ono što već ima u ponudi na sajtu.
Jer od 1000 korisnika većina nisu firme.
Zexfot
Asistent

Postod tokec u Sre Avg 04, 2010 6:44 pm

Moje misljenje je da ovakav nacin funkcionisanaj sajta je odlican. Vec dugo godina se bavim raznim vrstama elektronike , mogu vam reci da jedino u oblasti reciklaze i opravke stampaca postoi
ovakav sajt u nasoj zemlji (jos na srpskom jeziku). Za svaku temu koju sam postavio dobio sam
precizan odgovor , cak sto me je prijatno iznenadilo administratori su mi slali odgovore prilicno brzo.
Aman ljudi pa u nasoj zemlji postoi (milion) :D firmi koji prodaju repromaterijal za ove stvari, postoi
mnogo firmi koje se reklamiraju na internetu, sto uopste nije tesko naci samo ako nas interesuje.

Svakako bi bilo najlakse saznati informaciju na forumu gde i sta nesto kupiti , ali mislim da bi se sa time mnogo narusio i pokvario izgled samog sajta, sajt bi se pretvorio u pravi reklamozderski sajt,sto bi po mom misljenju smanjilo tehnicku korist za same ucesnike foruma
tokec
Volonter

Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 5:33 pm

Postod zeewolf u Čet Avg 05, 2010 10:04 am

Osnovni cilj sajta je da ponudi stručne informacije prvenstveno vezane za oblast štampe i reciklaže koje je prilično teško naći, pogotovo na ovom jezičkom području. Informacije gde kupiti su izuzete sa diskusija zbog sledećih razloga:
- ne spadaju u grupu informacija kao što su spomenute, pogotovo što ih možete ih naći i na drugim mestima,
- vremenski su ograničene, korisne su samo jedan period dok je proizvod aktuelan,
- nije bilo zabranjeno jedno vreme i diskusije su počinjale ličiti na male oglase,
- spadaju u komercijalni sadržaj,
- bez uvrede takvim korisnicima, ali većina korisnika kojima je prva aktivnost takva tema ili post se više ne pojavljuju i ne vidim ikakav kvalitativni dobitak za diskusije dozvoljavanjem takvih tema.

Inače sekcija sajta "Domaće tržište" je planirana za te stvari i trenutno je nezavršena, ali se radi na tome.
Nirvana - After 4PM - Unplugged
Korisnikov avatar
zeewolf
ADMINISTRATOR

Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 2:09 pm

Povratak na Sugestije i predlozi