Gedzo

RICOH Aficio 650

Diskusije isključivo u vezi navedenih uređaja...

RICOH Aficio 650

Postod Gari u Uto Jan 26, 2010 7:49 pm

Posedujem gorepomenuti kopir aparat, iz novog Sada sam i zanima me sto jeftiniji nacin odrzavanja istog.
Da li postoji neki serviser koji ne zaradjuje minimum 20 eura na sat i tako to... :?
Gari
MODERATOR

Pridružio se: Čet Jan 14, 2010 1:11 pm

Re: RICOH Aficio 650

Postod nenad u Čet Jan 28, 2010 1:03 pm

najeftiniji nacin odrzavanja je da ga sam odrzavas. To je profesionalna masina od 65 kopija i samim tim zahteva iskusnog servisera koji ce odrzavati. Naravno i serviseri treba od necega da zive, po meni je 20 evra realna cena za redovan servis ako je u to ukljucen i dolazak servisera, u Beogradu je recimo redovan servis sa dolaskom servisera 2500 dinara, ali ako ako ti menja bubanj, traku ili tako nesto cena bez delova se drasticno uvecava.
nenad
Novajlija

Pridružio se: Čet Jan 28, 2010 12:56 pm

Postod zeewolf u Čet Jan 28, 2010 5:00 pm

Ako želiš sam da radiš oko pomenutog kopira, možda će ti pomoći servisno uputstvo za njega http://www.refillbros.com/uputstva/p157 ... o-uputstvo.
Nirvana - After 4PM - Unplugged
Korisnikov avatar
zeewolf
ADMINISTRATOR

Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 2:09 pm

Postod Gari u Pet Jan 29, 2010 4:41 am

nenad je napisao:Naravno i serviseri treba od necega da zive, po meni je 20 evra realna cena za redovan servis ako je u to ukljucen i dolazak servisera, u Beogradu je recimo redovan servis sa dolaskom servisera 2500 dinara, ali ako ako ti menja bubanj, traku ili tako nesto cena bez delova se drasticno uvecava.

20 evra na sat, onda dodje da ga ocisti pa nagura na 2-3 sata... :(
Gari
MODERATOR

Postod nenad u Čet Feb 04, 2010 9:21 am

Ja stvarno neznam dali je bas 20 evra na sat, ali ono sto znam je da je redovan servis konkretno tog aparata i aprata slicnih njemu 2500 dinara. Svakako da nije malo ali ako racunas da na aparatu po fabrickom normativu radis servis na svakih 60.000 fotokopija i nije puno,. Cinjenica je da ako se radi kvalitetan servis sa ciscenjem optike, gumica za povlacenje papira, valjaka u grejacu itd. treba vise od 2 sata rada i ako uzmes u obzir da se takve masine u vecini slucajeva koriste za profesionalnu upotrebu (fotokopirnice....) onda cena i nije bas velika.
nenad
Novajlija

Postod Gari u Čet Feb 04, 2010 10:20 am

Potpuno se slazem sa tobom. Samo ja sam u Novom Sadu pa ne mogu da nadjem servisera za te novce.
I jos nesto, ako zelis kvalitetnu kopiju (ja sam stamparija, a ne fotokopirnica), onda moras raditi
servis na 40.000 kopija.
Gari
MODERATOR

Postod nenad u Pet Feb 05, 2010 2:19 pm

e pa recimo da mozes i na 40.000 nije zgoreg, fabrika kaze 60.000 sobzirom da se koriste iskljucivo for use delovi ispravno je ranije raditi servis. A za Novi sad iskreno neznam kolike su cene servisiranja u beogradu je veca konkurencija pa su i cene manje. Probaj po oglasima da se raspitas ima ovdasnjih majstora koji rade i po Novom sadu za manje pare ali koliko su kvalitetni neznam. Ako kao stamparija koristis kopir za umnozavanje si probao mozda priport aparate za umnozavanje sa matricom, povoljnija je cena kopije za velike tiraze i jako su kvalitetni, naravno ima i digitalnih sa print opcijom raspitaj se ja sam imao taku masinu radila je ekstra dobro.
nenad
Novajlija

Postod Gari u Pet Feb 05, 2010 7:28 pm

nenad je napisao:Ako kao stamparija koristis kopir za umnozavanje si probao mozda priport aparate za umnozavanje sa matricom, povoljnija je cena kopije za velike tiraze i jako su kvalitetni, naravno ima i digitalnih sa print opcijom raspitaj se ja sam imao taku masinu radila je ekstra dobro.

Slike na gestetnerima (priport, risograph...) su ocajne, ako stavis bolje zacrnjenje mastilo se razmazuje (ako koristis refill da bi dobio jeftiniju kopiju, onda je razmazivanje katastrofalno), kada radis tiraze do 50-tak kopija (cesto radim diplomske koji su 3-6 kopija) ne moze ni da primirisi ceni fotokopira, a kada radis vece tiraze onda moras da cantrgujes (sakupljas listove u knjigu), a to je vec problem kada se radi o knjigama sa preko 300-400 strana, dok ovde izadje sve spremno za binder, u najgorem slucaju treba ga samo preseci nozem na pola.
Kopija me izadje nekih 30-40 para prosecno na A4 sa svim mogucim ukalkulisanim troskovima i zaista ne moze da se poredi sa gestetnerom. O njemu bih razmisljao kada bih se bazirao iskljucivo na pisanim knjigama, bez slika, tiraza 300-700...
Gari
MODERATOR

Postod nenad u Sub Feb 06, 2010 11:13 am

Ja sam konkretno sa njim radio poni=ude turistickih agencija i savrseno je zavrsavao posao. Interesujeme jos jedna stvar iliti iskustvo sa kopir aparatom, koji toner koristis? Ja trenutno koristim Katuna i nisam zadovoljan pa me interesuje kakvo je tvoje iskustvo. Recimo katun mi izbaci najvise 25.000 kopija, a original naci za njega u nekim momentima je cista premija. Pa me interesuje de nabavaljas toner i kako si zadovoljan kvalitetom i kolicinom kopija koje odradi. Inace masinu sam jako skoro generalno sredio.
nenad
Novajlija

Postod Gari u Ned Feb 07, 2010 3:56 pm

Oko 2000 dinara, ne znam bas tacno koji, provericu, ako te interesuje. 20-30 hiljada kopija u zavisnosti od same stampe (da li ima slika).
Gari
MODERATOR

Povratak na Kopir aparati, fax aparati, skeneri