Gedzo

Waste ink reset canon pixma 4300

Sve o InkJet štampačima...

Waste ink reset canon pixma 4300

Postod Zexfot u Sre Jul 28, 2010 11:20 pm

Drug mi ima pomenutu pixmu 4300. Naizmenično mu se pale lampice za papir i ona gornja sto signalizira da je štampač upaljen. Prvo sam mu objasnio da od pixma nema sreće. I malo ga zezao da ima epsona odma bi se to dalo rešiti. Ali da dok mu necrkne ako već nije pitaću vas za rešenje. Dobro mu je radio ovaj štampač ali izgleda da je vreme da se resetuje. Znam da mora posle toga da reši pitanje otpadnog mastila jer će negde da procuri. E sad kako se rešavaju ova dva problema pošto sam epsonovac, neznam kod canona kako i šta treba uraditi. Imali neki link ili uputstvo. Unapred hvala.
Zexfot
Asistent

Pridružio se: Uto Mar 23, 2010 10:06 pm

Re: Waste ink reset canon pixma 4300

Postod zeewolf u Sub Jul 31, 2010 2:29 pm

Mislim da je ovo negde spominjano ranije na diskusijama mada nisam uspeo da nađem, u svakom slučaju pogledaj servisno uputstvo za iP4200 model i postupak bi trebao da je primenjiv i na iP4300. Sam postupak je objašnjen na stranici 28, potrebno je ući u servisni mode i potom 4 puta pritisniti Resume/Cancel taster čime se resetuje waste ink counter i potom izaći iz servisnog moda.
Ako se operacija uspešno obavi, poželjno bi bilo zameniti/očistiti jedinicu za otpadno mastilo.
Nirvana - After 4PM - Unplugged
Korisnikov avatar
zeewolf
ADMINISTRATOR

Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 2:09 pm

Povratak na InkJet štampači